RK CELJE P.L. – RD RIKO RIBNICA 30:20 (15:13)

Pokal Slovenije, 1/16 finala,
Celje, dvorana Zlatorog, sreda, 18.12.2019, ob 19:00: sodnika Bojan Brecelj in Dušan Deržek,  gledalcev 750:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD RIKO RIBNICA 30:20 (15:13).

RK Celje : Ferlin, Vujović, Cvetko 1, Rakita 2, Razgor 2 (1), Marguč 3, Šarac 6, Grošelj, Poteko, Žabić 1, Kodrin 1, Horžen 4, Grebenc 2, Kljun 1, Leban, Novak 7 (3);
RD Riko Ribnica: Bojić, Klarič, Ilc, Strmljan 1, Vujačić 1, Žagar, Knavs, Ranisavljević, Pahulje, Lešek, Cimerman 1, Kovačič 5, Pucelj 7 (4), Tomšič 3, M. Nosan, Setnikar 2.

Sedemmetrovke: RK Celje 6 (4), RD Riko Ribnica 5 (4);
Izključitve: RK Celje 2 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči karton: -.

Zasedba Damjana Škaperja se je v mesto ob Savinji odpravila povsem neobremenjeno, saj so bili Celjani v vlogi velikega favorita zato so bili bolj pod pritiskom. Morda so bili fantje celo preveč neobremenjeni, saj so domačini tekmo odlično odprli ter povedli z rezultatom 4:0. Gola nismo uspeli zabiti kar uvodnih deset minut, saj je v tem obdobju, v vratih Celja blestel Klemen Ferlin. Prednost bi bila lahko še precej višja, a je bil razpoložen tudi Mark Klarič, ki s svojimi obrambami ni dopustil, da bi bila prednost v tem delu tekme še višja. Damjan Škaper je bil prisiljen vzeti minuto odmora po kateri so se njegovi fantje zbrali in zaigrali bolje, saj jim je v naslednjih petih minutah uspel delni rezultat 2:5, tako da so se domačinom približali zgolj na zadetek zaostanka. A Celjani so se ponovno zbrali ter v 25. minuti povedli z rezultamom 14:9. Naši fantje se niso predali ter v zaključku polčasa ujeli priključek.
Drugi polčas so naši fantje odprli izjemno. Z odlično igro v obrambi ter napadu smo v 39. minuti uspeli izenačiti na 19:19. Domači trener Tomaž Ocvirk je bil prisiljen vzeti minuto odmora, po kateri pa smo na igrišču spremljali povsem neki drugi ekipi, saj so rokometaši Celja Pivovarne Laško zaigrali veliko bolje. Ponovno je na sceno stopil Klemen Ferlin, ki je ob agresivni domači obrambi nizal obrambe kot po tekočem traku. Domačim je do konca tekme uspel delni izid kar 11:1, s čimer so se zasluženo napredovali med šestnajst najboljših ekip v Pokalu Slovenije. Rezultat na koncu ne prikaže realne slike, saj smo bili 40 minut praktično boljši tekmec, a žal na koncu zmaga tisti, ki je boljši skozi vseh 60 minut.

Pred nami so novoletne počitnice, ko si bodo dali duška tudi rokometaši. Prvenstvo se nadaljuje 29.1.2020 z gostovanjem naših fantov v Velenju.

Foto Slavko Kolar

More in Članska ekipa (139 of 409 articles)