RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 28:27 (15:13)

Liga NLB, 4. krog,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sobota, 28.9.2019, ob 19:00, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 450:

RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 28:27 (15:13).

RD Riko Ribnica: Bojić (4 obrambe), Klarič (8 obramb), Strmljan 3, Horvat 3, Vujačič 2, Žagar 1, Knavs 2, Ranisavljević, Pahulje, Lešek, Nosan B. 5 (3), Cimerman 3, Pucelj 6 (4), Tomšič 1, Nosan M. 2, Setnikar;
RK Gorenje Velenje: Taletović (11 obramb), Husejnović, Verdinek 6 (1), Tajnik 5 (5), Kavčič M. 4, Šol 3, Kavčič A. 2, Matanović 2, Haseljić 2, Miklavčič 1, Levc 1, Okleščen 1, Celminš, Mazej, Drobež, Bojanić.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 7 (7), RK Gorenje Velenje 8 (6):
Izključitve: RD Riko Ribnica 14 minut, RK Gorenje Velenje 10 minut;
Rdeči kartoni: Vid Levc 59.min;
Modri kartoni: Vid Levc 59.min;

Velenjčani so prišli v Ribnico z zelo slabo popotnico, saj so po treh odigranih krogih osvojili zgolj dve točki, zato smo pred tekmo veljali za favorite, kar se do sedaj ni prav pogosto zgodilo. Tekma je hitro upravičila svoj predznak derbi, kar se je kazalo tako na igrišču kot na lepo popolnjenih tribunah. Gostje so odlično začeli ter povedli s 3:0, nakar je sledil izjemen odgovor naših fantov z delnim izidom 6:0. Za tem je do polčasa sledila igra “gol za gol” tako, da smo polčas dobili z rezultatom 15:13.
Tudi drugi polčas je potekal zelo podobno. Vseskozi smo bili boljši tekmec in po golu Blaža Nosana v 53. minuti povedli z rezultatom 26:22. Po nekaj lastnih napakah v napadu smo Velenjčanom dopustili, da se vrnejo v igro. Fantje so se v zaključku tekme vendarle uspeli zbrati ter po golu Uroša Knavsa 45 sekund pred koncem tekme povedli z rezultatom 28:26 in tribuna je že začela slaviti 4. zmago v nizu. Gostje so iz sedemmetrovke po izteku igralnega časa poraz le še omilili.

Risto Vujačić, rokometaš RD Riko Ribnica: “Tekmo smo začeli zelo slabo, nato smo se zbrali, agresivneje zaigrali v obrambi in zmanjšali število tehničnih napak. Tekmeca smo kmalu ujeli in prehiteli ter polčas zasluženo dobili. Tudi drugi polčas smo igrali solidno, vendar kljub temu dovolili, da nas v končnici ujamejo, nakar je ekipa pokazala pravi karakter in zdržala ter na koncu zasluženo zmagala.”

Miha Kavčič, rokometaš RK Gorenje Velenje: “Tekmo smo dobro odprli, nato pa so sledile naše črne minute, ko je domačinom uspel delni izid 6:0, potem pa smo zaostanek celo tekmo lovili, obenem pa zgrešili preveč zicerjev, kar je botrovalo porazu.”

More in Članska ekipa (150 of 406 articles)