RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 23:26 (11:17)

Liga NLB, 3. krog,
Trebnje, dvorana OŠ Trebnje, petek, 20.9.2019, ob 19:00. sodnika Aleš Vidic, David Leskovec, gledalcev 200.

RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 23:26 (11:17).

RK Trimo Trebnje: Tomić (13 obramb), Brana, Rašo 2, Didovič 2, Seferović, Dobovičnik, Hamidović 7, Kotar 1, Kmet, Udovič 4, Sašek, Šešić 2, Grbič 1, Redek, Horžen, Cirar 3;
RD Riko Ribnica: Bojić (15 obramb), Klarič (1 obramba), Ilc, Strmljan 2, Horvat 4, Vujačić, Žagar 2, Knavs 3, Ranisavljević 4, Pahulje, Lešek 2, Nosan B. 3 (2), Cimerman, Pucelj 2 (1), Tomšič 3, Nosan M. 1;

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 8 (6), RD Riko Ribnica 5 (3);
Izključitve: RK Trimo Trebnje 8 minut, RD Riko Ribnica 8 minut;
Rdeči kartoni: -;
Igralec tekme: Nebojša Bojić (RD Riko Ribnica).

V derbiju kroga, smo se pomerili z ekipo RK Trimo Trebnje. Tekma je hitro upravičila vsa pričakovanja, saj smo spremljali pravi dolenjski derbi. Po boljšem uvodu domačih, so sledile silovite minute varovancev Damjana Škaperja, ki so si do odmora uspeli priigrati zajetno prednost šestih zadetkov (11:17). Drugi polčas so Trebanjci odlično začeli in hitro zmanjšali našo prednost na samo dva zadetka. Naši fantje so se še pravi čas prebudili, tako da smo do konca tekme spremljali igro “gol za gol”. Derbi kroga smo na koncu zasluženo dobili z rezultatom 23:26, s tem pa poleg ekipe RK Celja Pivovarne Laško ostajamo edina neporažena ekipa v Ligi NLB. Zelo veseli tudi dejstvo, da si je kljub gostovanju tekmo ogledalo veliko število naših podpornikov na čelu z novoustanovljeno navijaško skupino Ribn’čan.

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje: “Čestitam ekipi Ribnice za zmago. Mogoče smo imeli danes preveliko željo po zmagi, a v prvem delu z nekaj tehničnimi napakami izgoreli. Tekmec je bil boljši. Sigurno smo drugi polčas poskušali vse narediti za točke, vendar nam je kakšen korak ali dva zmanjkalo za slavje. Na koncu spet sreča ni bila na naši strani. Čestitam svojim fantom za borbo, ki je ne morem očitati.”

Gašper Horvat, igralec RD Riko Ribnica: “V prvem polčasu smo pokazali svoj pravi obraz in tekmeca tudi nadigrali v vseh segmentih igre. Muči me, da vsako tekmo doživimo nek rahli padec, ampak verjamem, da lahko skozi sezono to odpravimo. Rad bi se zahvalil vsem našim navijačem za izjemno veliko podporo. Zmago pa smo posvetili Ristu.”

Foto: RK Trimo Trebnje

More in Članska ekipa (154 of 409 articles)