RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 31:29 (15:14)

Ribničani so šli v Velenje po zmago in ohranitev stika z vodilnimi Celjani, vendar so s porazom v derbiju kroga še bolj zaostrili boj za 2. mesto bo koncu sezone.

Liga NLB, 18. krog,
Velenje, Rdeča dvorana, nedelja, 17.2.2019, ob 19:00, sodnika Davis Sok, Bojan Lah, gledalcev 700:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 31:29 (15:14).

RK Gorenje Velenje: Logar, Vujović (3 obrambe), Taletovič (3 obrambe), Mazej 1, Haseljić, Tajnik, Špelić 3, Matanović 6, Levc, Stojnić 1, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 8 (6), Miha Kavčič, Aleks Kavčič 8, Kete 3;
RD Riko Ribnica: Ilc, Glavan (9 obramb), Strmljan 6, Horvat 2, Vujačić 9, Žagar, Knavs 1, Pahulje, Lešek, Blaž Nosan 4, Kovačič, Pucelj 2, Tomšič, Mitja Nosan 1, Setnikar 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 6 (6), RD Riko Ribnica 0 (1);
Izključitve: RK Gorenje Velenje 16 minut, RD Riko Ribnica 14 minut;
Rdeči kartoni: -.

Ribničani so na pot v Šaleško dolino odpotovali brez obeh prvokategornikov v ribniških vratih, saj sta se v preteklem tednu poškodovala tako Nbojša Bojić, kakor Mark Klarič. Vratarske naloge sta na svoja pleča morala prevzeti mladinca Andraž Ilc in Jaka Glavan. Slednji je v vratih prebil večino tekme in zaupanje trenerjev z 9 obrambami povsem upravičil.
Domači igralci so pred lepo napolnjeno dvorano začeli silovito in že v 5. minuti povedli s 3:0. Gostje so se počasi zbrali ter bili v nadaljevanju povsem enakovreden tekme. Tudi razlika se je vztrajno topila in se povsem stopila v 24. minuti, ko je semafor prvič pokazal izenačen izid 12:12. Do odhoda na veliki odmor se slika ni bistveno spremenila in fantje so odšli v slačilnice ob vodstvu Velenjčanov 15:14.
Prvih 5 minut so gostje še držali stik z razpoloženimi gostitelji, nakar so slednji z delnim izidom 4:0 v naslednjih osmih minutah izkoristili strelski mrk Ribničanov in prvič na tekmi povedli s 5 goli razlike (21:16). Gostje so ponovno vzpostavili ravnotežje in v nadaljevanju zopet igrali enakovredno tekmo, le da se je razlika ves čas gibala med 3 in 5 goli. Ko so v 57. minuti z golom Kavčiča Velenjčani prvič povedli za 6 (31:25), je bilo dvomov o zmagovalcu konec. Z delnim izidom 0:4 ob koncu tekme so aktualni podprvaki le popravili vtis ter poraz naredili bolj znosen.

Naslednji nasprotnik Ribničanov bodo prihodnjo soboto rokometaši Trima iz Trebnjega, ki so v predpreteklem krogu senzacionalno premagali Celjane v Zlatorogu ter v zadnjem krogu čudežno izvlekli neodločen izid proti Mariboru, potem ko so v 52. minuti zaostajali že za 5 golov.

Fotografije: Rok Jošt, RK Gorenje Velenje

More in Članska ekipa (176 of 406 articles)