MRD DOBOVA – RD RIKO RIBNICA 24:34 (15:18)

Pred ribniškimi rokometaši sta naporna dva tedna, v katerem bodo predvidoma odigrali še 5 tekem (3 prvenstvene in 2 pokalni), najmanj 3 na gostovanjih. Prvo gostovanje jih je čakalo v Dobovi. Rokometaši iz Dobove so bili na svojem parketu Ribničanom vedno dostojen nasprotnik. Zadnji dve gostovanji v prejšnjih sezonah sta se sicer končali z zmago Ribničanov, vendar je razlika 2 oz. 3 golov pričala o težkih tekmah. Tekma izpred 3 sezon pa se je končala celo z delitvijo točk. Z opisanim v mislih so se fantje lotili tekme odločno in brez kančka podcenjevanja, kar je na koncu botrovalo k visoki zmagi.

Liga NLB, 13. krog,
Dobova, športna dvorana Dobova, sobota, 8.12.2018, ob 19.uri, gledalcev 200, sodnika David Sok, Bojan Lah:

MRD DOBOVA – RD RIKO RIBNICA 24:34 (15:18).

MRD Dobova: Leben (5 obramb), Polutnik (3 obrambe), Dular 2, Markušić 4, Rožman, Kučič 1, Humek, Bura 2, Zavodnik 1, Mladkovič, Krnc 1, Šušnjara 1, Kunst 5, Sintič 6 (1), Hotko, Novak 1;
RD Riko Ribnica: Bojić, Klarič (10 obramb), Strmljan 4, Horvat 1, Vujačić 8, Žagar 1, Knavs, Ranisavljević, Pahulje, Nosan B. 4, Kovačič 3, Pucelj 8, Tomšič 2 (1), Setnikar 3, Košmrlj.

Sedemmetrovke: MRD Dobova 1 (5), RD Riko Ribnica 1 (3);
Izključitve: MRD Dobova 10 minut, RD Riko Ribnica 14 minut;
Rdeč karton: -.

Ribničani nadaljujejo z odličnimi predstavami na gostovanjih.
Tekma v Dobovi se je začela bolje za domače rokometaše, ki so do 5. minute uspeli povesti kar za 3 gole prednosti (4:1). S tremi zadetki Strmljana in še enim Vujačića so do 10. minute gostje uspeli izid poravnati na 5:5. Dobovčani so se spet zbrali in predvsem z goli Sintiča držali rahlo prednost pred trenutno drugo uvrščeno ekipo prvenstva. V 17. minuti je semafor kazal 11:8 za rokometaše iz Dobove. Na srečo gostujočih navijačev, ki se jih je na tribunah zbralo precej manj, kot na drugih gostovanjih, je Ribničanom uspel delni izid 0:5 in v 23. minuti so prvič povedli za 2 gola (11:13). V nadaljevanju tekme je Bojića zamenjal Mark Klarič in ko je ta začel nabirati obrambe, je tudi razlika v korist gostov začela naraščati. Na veliki odmor so rokometaši odšli ob izidu 15:18.
Drugi polčas je Klarič “potegnil roleto”, soigralci pa so na drugi strani zabijali kakor za šalo in razlika je strmo naraščala. V 37. minuti so prvič pobegnili na 6 golov razlike, v 44. na 8 in v 48. na 10. Zadnjih 10 minut je bila tekma bolj umirjena, zmaga gostov pa čista kot solza.
Ribničani so tako prvič po nekaj letih suvereno zmagali v Dobovi in še naprej ostajajo na 2. mestu prvenstvene lestvice ter edina neporažena ekipa prvenstva.

Jan Pucelj, igralec RD Rika Ribnice: “Že nekaj tekem se nam dogaja, da začenjamo slabo in enako je bilo danes. Ne vemo zakaj, saj vsakega nasprotnika preučimo do potankosti. Ne glede na to vsako tekmo na koncu rešimo, s Krko smo imeli nekaj težav, z Dobovo je šlo nekoliko hitreje. Upamo, da niz zmag obdržimo čim dlje in da še vedno ostanemo neporažena ekipa. Čakajo nas še 3 tekme do premora, nato pa po novem letu znova nadaljujemo.

Tadej Dular, igralec MRD Dobove: “V goste je prišla Ribnica in pričakovali smo težko tekmo. Smo v nizu treh tekem v sedmih dneh in mogoče se malce pozna tudi naša utrujenost. Začeli smo zelo dobro, v napadu smo zadeli lahke strele in tudi zabijali na postavljeno obrambo. V obrambi smo najprej imeli nekaj težav, vendar smo se pogovorili in odpravili napake. Prišle so izključitve in gostje so naredili razliko z delnim rezultatom 5:0. Tako je bil psihološki padec ob koncu prvega polčasa prevelik in zaključili smo z zaostankom 3 golov. Drugi polčas se je začel klasično v našem stilu, nikakor nismo mogli zadeti. V 15. minutah smo zadeli 3 gole kar enostavno proti takšni ekipi kot je Riko Ribnica ni dovolj. Poleg tega je odlično branil tudi njihov vratar in še tisto kar je šlo proti golu je ostalo v njegovih rokah.

More in Članska ekipa (185 of 409 articles)