RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA N.MESTO 35:34 (19:18)

Ribniški rokometaši, ki so po izgubljeni točki proti vinarjem iz Ormoža pretekli krog sestopili z vrha prvenstvene lestvice, so bili odločeni, da iz ribniške dvorane nihče ne bo odnesel niti ene točke več. Glede na nasprotnike, ki se bodo eden za drugim v naslednjih krogih zvrstili na ribniškem parketu, naloga ne bo tako lahka. Prva je bila na vrsti novomeška Krka, ki je v preteklem krogu kljub odlični igri klonila v Mariboru. Na srečo ribniških navijačev, so Krkaši klonili tudi tokrat.

Ribnica, dvorana ŠC, sobota, 1.12.2018, ob 19:00, gledalcev 450, sodnika Aleš Vidic, David Leskovec:

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA NOVO MESTO 35:34 (19:18).

RD Riko Ribnica: Bojić (6 obramb), Klarič (1 obramba), Strmljan 7, Horvat 1, Vujačić 4, Žagar 2, Knavs 7 (3), Ranisavljević, Pahulje, B. Nosan 3, Kovačič 2, Pucelj 4, Tomšič 3, M. Nosan, Setnikar 2, Košmrlj;
MRK Krka Novo mesto: Brajer (2 obrambi), Tomić (7 obramb), L. Rašo 4, Bevec 1, Didovič 4, Okleščen 4, Pršina 3, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 15 (3), Kukman, Windischer, Matko.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3), MRK Krka Novo mesto 5 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut, MRK Krka Novo mesto 4 minute;
Rdeči kartoni: -.

Da bo tekme zelo težka, je bilo jasno že po prvih 5 minutah, ko so gostje že vodili z 1:5. V samo 4 minutah nadaljevanja je domača vrsta gostom vrnila z enako mero in v 9. minuti je bil izid poravnan na 6:6. Nadaljevanje prvega polčasa ni več prineslo rezultatskega preboja ne eni ne drugi ekipi. Ti sta se izmenjevali v vodstvu, ki pa ni preseglo 2 golov razlike. Na glavni odmor se je odšlo ob izidu 19:18 za domače rokometaše.
Drugi polčas se vse tja do 52. minute slika ni spremenila, saj je bil rezultat od 19:19 do 29:29 kar desetkrat izenačen. Potem pa se je v pravem trenutku razigral Uroš Knavs, ki je bil nezgrešljiv tako s krilne pozicije kot iz sedemmetrovk ter tako svojim soigralcem v 56. minuti prvič priigral prednost 3 golov (32:29). Ko je Strmljan v 57. minuti vodstvo povišal na 4 zadetke (34:30), se je zdelo, da je zmaga že zagotovljena. V zadnjih minutah tekme so varovanci gostujočega trenerja Mirka Skoka poskusili še s pokrivanjem mož na moža po celem igrišču in s tem prisilili Ribničane v napake ter prek Papeža zaostanek minuto pred koncem znižali samo na gol (34:33). Deset sekund pred koncem je Vujajčič s svojim 4. golom razrešil vse dvome glede zmagovalca. Končni izid 34:33 pa je postavil danes nezgrešljivi Jernej Papež, ki je bil s strelskim izkupičkom 15 golov (iz 16 poskusov !!!) daleč najuspešnejši mož na igrišču.
Kljub dokaj bledi predstavi, predvsem v obrambi, Ribničani ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice z le točko zaostanka za vodilnimi Celjani.

Mitja Nosan, kapetan RD Rika Ribnice: “Še vedno iščemo tisto formo, ki smo jo imeli prvi del, za katero pa upam, da se do naslednje tekme že izboljša tako v obrambi kot v napadu ter prenosu žoge v napad. Mislim, da bo treba še trdo delat naslednje tri tekme in še pokal, da ohranimo priigrano prednost pred zasledovalci. Upam, da se bomo zbrali in odigrali omenjene štiri tekme na višjem nivoju ter da letošnji del sezone zaključimo čim bolj uspešno.

Jan Pucelj, igralec RD Rika Ribnice: “Tekma je bila zelo zanimiva. Vedeli smo, da je Krka izredno dobro vodena ekipa z zelo dobrimi igralci. Skozi teden smo se pripravljali na Jerneja Papeža a nam je tudi danes vseeno delal veliko težav. Mislim, da smo malce padli v formi ampak točke so ostale v domači dvorani in sedaj gremo tekmo po tekmo naprej.

David Didovič, igralec Krke: “Mislim, da je bila tekma izredno izenačena. Mi smo danes izredno dobro odigrali v napadu, Ribnici smo dali veliko golov. Morda je bila naša napaka to, da smo že v prvem polčasu izgubili preveliko število žog v napadu, kar so gostitelji kaznovali s hitrimi protinapadi. Po drugi strani pa mislim, da smo bili premalo agresivni v obrambi in ne glede na vse, bi moral biti pristop v obrambi veliko boljši.

More in Članska ekipa (185 of 408 articles)