RK SVIŠ I. GORICA – RD RIKO RIBNICA 27:35 (13:19)

Ribničani ne popuščajo in ostajajo edino neporaženo ter vodilno moštvo Lige NLB tudi po 10 odigranih krogih. Z gostovanja v Ivančni Gorici, od koder  so se naši fantje redko vračali kot zmagovalci, se tokrat vračajo z zmago v žepu, ki pa ni bila v nobenem trenutku tekme pod vprašajem.

Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, sobota, 17.11.2018, ob 19:00, 450 gledalcev, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč:

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD RIKO RIBNICA 27:35 (13:19).

RK SVIŠ: Škorc (7 obramb), Vencelj (2 obrambi), Struna (1 obramba); Knez, Zafran 3, Fink 1, Grojzdek 6, Hrovat 3, Stopar 5, Matej Košir 2, Krabonja 1, Željko 2, Bučar, Matic Košir 3, D. Košir, S. Vidmar 1;
RD Riko Ribnica: Klarič (8 obramb), Bojić 1 (10 obramb); Strmljan 7, Horvat 2, Vujačić 4, Žagar 4, Knavs 3, Pahulje, Lešek, B. Nosan 3, Kovačič 5, Pucelj 2, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 3, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK SVIŠ 5 (7); RD Riko Ribnica 1 (1);
Izključitve: RK SVIŠ 6 min; RD Riko Ribnica 4 min;
Rdeči kartoni: -.

Redko kdo ve, da so bila gostovanja v Ivančni Gorici za naše rokometaše vedno neugodna, saj so se z zadnjih štirih le enkrat vrnili z zmago. Tokrat je bilo povsem drugače.
Gostitelji, ki so sami to tekmo poimenovali “Dolenjski derbi”, so bili nemočni od prvega sodnikovega žvižga dalje. Ribničani so zaigrali zavzeto v obrambi in odločno v napadu ter si že do 12. minute priigrali 5 golov naskoka (2:7). Po minuti odmora, ki jo je bil prisiljen vzeti domači trener, so Ivančani za nekaj časa ustavili nalet Ribničanov in do 15. minute zaostanek znižali na 3 gole (6:9), nato pa so gostje ponovno prestavili v višjo prestavo in z delnim izidom 0:4 v 21. minuti povedli s 6:13. Na krilih odličnega Bojića, ki je zbral kar 10 obramb, so Ribničani v 24. minuti prvič povedli z 8 goli razlike (8:16) ter s tem praktično že odločili zmagovalca tekme. Do konca prvega dela so domačini le uspelo malo omiliti zaostanek, na odmor so igralci odšli ob izidu 13:19.
Drugi polčas je bil bolj podoben prijateljski tekmi. Ribničani so igrali manj zavzeto in le zadrževali priigrano prednost iz prvega dela. Ves drugi del tekme se je razlika gibala v območju 5 do 8 golov, kar je pripeljalo do mirne končnice in zanesljive zmage z izidom 27:35.
Ribničani so se tako ponovno izenačili s Celjani na vrhu prvenstvene lestvice.

Naslednja prvoligaška tekma bo že v sredo, 21.11.2018, ob 20:15, ko bodo v ribniški dvorani gostovali rokometaši RK Jeruzalem iz Ormoža.

Blaž Fink, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Za zmago oziroma presenečenje proti Ribnici bi morali odigrati pravzaprav popolno tekmo, tako v obrambi kot v napadu. Žal nimamo takšne kvalitete kot Ribnica, ampak borili smo se, rezultat pa je pokazal, da nam še nekaj manjka.”

Siniša Markota, trener RD Riko Ribnica: “V tekmo smo vstopili povsem skoncentrirani, saj smo vedeli, da je SVIŠ mlada in neugodna ekipa in v kolikor začuti priložnost, jo lahko hitro zagrabi in poskuša izkoristiti. Že od začetka smo pričeli s trdo obrambo in takoj povedli s šestimi, sedmimi zadetki. Takšna prednost je bila nato tudi tekom celotnega srečanja. Na koncu smo tekmo rutinirano pripeljali do konca. Motilo me je, da ko smo vodili s takšno razliko, da so se igralci preveč sprostili in to moramo popraviti. A na koncu sem zadovoljen napadom, z vratarji in seveda z zmago.”

More in Članska ekipa (186 of 406 articles)