RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 17:29 (10:12)

Potem, ko so si na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom Ribničani priigrali 1/16 finala Pokala Slovenije, jih je v nadaljevanju sezone v 8. krogu čaka dokaj težko gostovanje v Trebnjem, kjer so ribniški rokometaši vedno težko prihajali do točk. Tokrat pa je orkan “Veseli Ribn’čan” opustošil Trebnje in odpihnil obe točki v Ribnico.

Trebnje, dvorana OŠ Trebnje, petek, 2.11.2018, ob 19:00, gledalcev 500, sodnika Marija Knez, Mitja Smolko:

RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 17:29 (10:12).

RK Trimo Trebnje: Brana (5 obramb), Urbič (3 obrambe); Cvetko 1, Jerlah, Matic Kotar 1, Seferović 2, Dobovičnik 3, Miha Kotar, Marko Kotar, Udovič 4, Sašek 2, Redek, Bojanić, Grbić, Grandovec 2, Cirar 2;
RD Riko Ribnica: Bojić (12 obramb,) Glavan, Klarič (4 obrambe); Strmljan 5, Horvat, Vujačić 4, Žagar 1, Knavs 6, Lešek 1, Blaž Nosan, Kovačič 1, Pucelj 2, Tomšič, Mitja Nosan, Setnikar 9, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 3 (1),  RD Riko Ribnica 7 (5);
Izključitve: RK Trimo Trebnje -,  RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: Kovačič (3 x 2 min.) RD Riko Ribnica;

Ribničani so bistveno lažje od pričakovanega prišli do visoke zmage v Trebnjem, ki je ena višjih, če na kar najvišja v novejši zgodovini ribniškega moštva.
Začetek tekme je pripadel gostom, ki so do 5. minute povedli s 1:3, potem pa dopustili domačim rokometašem, da so z delnim izidom 3:0 v naslednji petih minutah povedli s 4:3. Kot se je izkazalo v nadaljevanju, je bilo to edino vodstvo Trebanjcev. V nadaljevanju so Ribničani ponovno povedli za 3 (18. minuta, 4:7) in razliko držali do konca prvega polčasa, ko sta ekipi odšli na odmor ob izidu 10:12.
Drugi polčas pa je bila na igrišču le ena ekipa, domačini pa so odigrali vlogo statistov. Razlika je strmo naraščala iz minute v minuto in že sredi drugega dela je bilo jasno, da točki ne bosta prenočili v Trebnjem. Kljub temu, da je steber gostujoče obrambe David Kovačič v 48. minuti zapustil igrišče zaradi tretje dvominutne izključitve, se to ni poznalo ne v obrambi, ne v napadu. Vsi fantje, ki so stopili na igrišče, si zaslužijo pohvale za svojo igro ter prispevek ob osvojitvi novega para prvenstvenih točk.