RD RIKO RIBNICA – RK CELJE P.L. 22:21 (11:13)

Po prepričljivi zmagi v derbiju 3. kroga Lige NLB v Kopru, so Ribničani v domači dvorani pričakali aktualne državne in pokalne prvake, rokometaše Celja Pivovarne Laško. V zadnjih dveh sezonah so bile vse tekme, predvsem tiste v Ribnici, med tema tekmecema tesne, vendar Ribničani dobrih 20 let niso okusili slasti zmage. Tokrat pa je bilo končno drugače.

Liga NLB, 4.krog, sreda, 26.9.2018, ob 20:15, sodnika D. Ivančič, I. Ivančič (oba Gorišnica), gledalcev 600:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO  22:21 (11:13).

RD Riko Ribnica: Bojić 1 (10 obramb), Strmljan 2, Horvat 1, Vujačić 1, Glavan, Žagar, Knavs 2 (1), Pahulje, Lešek, B. Nosan 2, Kovačič 7, Pucelj 1, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 5, Košmrlj;
RK Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin (7 obramb), Vujović 4, Jurečič, Malus 4, Razgor, Ovniček 2, Marguč 4 (2), Šarac 5, Grošelj, Nenadić, Kodrin 2, Horžen, Anić, Bećiri.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (4), RK Celje Pivovarna Laško 2 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10, RK Celje Pivovarna Laško 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

Ob enkratnem vzdušju in polni ribniški dvorani sta si nasproti stali še edini neporaženi ekipi letošnjega državnega prvenstva.
Začetek je bil za domačine fantastičen, saj je semafor že po 9 minutah kazal izid 5:1. Po minuti odmora, ki ga je zahteval gostujoči trener, so Celjani začeli igrati bolje.  Vendar tudi Ribničani niso popuščali in razmerje moči se do 14. minute in izida 7:3 ni spreminjalo. Nato pa se je razigral hrvaški mladinski reprezentant Josip Šarac, ki je s štirimi zadetki zapovrstjo poskrbel, da je bil v 21. minuti izid poravnan na 8:8. Potem sta ekipi do 26.minute in izida 11:11 igrali gol za gol, nakar so si Celjani z dvema zaporednima goloma prvič priigrali dva gola naskoka. Na veliki odmor so igralci odšli ob izidu 11:13.
Tudi nadaljevanje drugega polčasa ni dalo slutiti, da bi se tekma lahko razpletla v korist zasedbe Siniše Markota. Celjani so prednost takoj povečali na 3 zadetke in jo držali vse do 54.minute in izida 17:20. Nato pa je na sceno stopila ribniška obramba, ki je gostom zaprla vse poti do domačih vrat. Razigral se je tudi vratar Bojič, ki je s svojimi obrambami poskrbel za nekaj lahkih golov iz protinapadov, enega je pa dosegel tudi sam z metom na prazna vrata. S štirimi zaporednimi goli so domačini do 57. minute zaostanek 3 golov spremenili v vodstvo. V 58. minuti je Marguč izid poravnal na 21:21, Ribničani so imeli napad za vodstvo, vendar so zapravili žogo in ponudili gostom možnost za zmago. Marguč je imel priložnost, da 47 sekund pred koncem tekme iz sedemmetrovke popelje goste v vodstvo, vendar je fantastični Bojić še enkrat pokazal svoje mojstrstvo in strel ubranil. Po minuti odmora so domačini krenili v napad. Ko je morda večina pričakovala, da bodo Ribničani želeli ohraniti neodločen izid in vsaj točko, je 4 sekunde pred koncem Kovačič, ki je samo v drugem polčasu dosegel 6 golov, presenetil gostujočo obrambo in s strelom z devetih metrov zabil zmagoviti gol. Celjani so imeli 3 sekunde za izenačenje, vendar je strel Šarca s sredine igrišča končal visoko nad vrati in nepopisno slavje se je lahko začelo.
Ribničani tako po 4 odigranih krogih ostajajo edina neporažena ekipa ter sami gospodarijo na vrhu prvenstvene lestvice.

Izjava kapetana ekipe RD Riko Ribnica po tekmi s Celjem: “Mislim, da smo pokazali eno najbolj borbenih tekem v letošnji sezoni, kar priča tudi končni rezultat. Vmes nas je sicer malo zmanjkalo, vendar se nam je uspelo še pravočasno vrniti v tekmo. Priborili smo si to zmago s trdo in odločno igro in končno je tudi Celje padlo v tej dvorani. Hvaležni smo publiki, ki je bila fenomenalna. Upam, de se v podobnem številu zberejo tudi na naslednji domači tekmi, ko nam bodo v 1. tekmi 2. kroga kvalifikacij pokala EHF nasproti stala zasedba Selfoss iz Islandije.

 

More in Članska ekipa (198 of 409 articles)