MRK KRKA NOVO MESTO – RD RIKO RIBNICA 27:27 (11:14)

Ribničane, ki so v novo sezona vstopili s precej prenovljeno postavo, je v Novem mestu že 1. krog čakalo zelo težko gostovanje. Kljub odsotnosti 3 igralcev zaradi poškodb, so Ribničani prikazali spodobno predstavo in bili skozi celo tekmo bližje zmagi. Vendar pa je v zadnjih minutah sreča gostom obrnila hrbet in na koncu se točke lahko bolj veselijo Novomeščani.

Liga NLB, 1. krog,
Novo mesto, športna dvorana Marof, nedelja, 9.9.2018, ob 18. uri, gledalcev 500:

MRK KRKA NOVO MESTO – RD RIKO RIBNICA 27:27 (11:14).

MRK Krka Novo mesto: Pavlin, Tomić 12 obramb; Leon Rašo 7(2), Bevec, Didovič 5, Okleščen 4, Pršina 5, , Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, Dino Rašo, Batagelj, Kukman 2, Windischer, Matko, Florjančič;
RD Riko Ribnica: Bojić (8 obramb), Glavan (1 obramba), Strmljan 6 (3), Horvat 2, Vujačić 1, , Žagar 2, Knavs 5(2), Pahulje, Lešek 4, Nosan B. 2, Pucelj 2, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 2, Gornik.

Sedemmetrovke: MRK Krka 3 (3), RD Riko Ribnica 5 (5);
Izključitve: MRK Krka 10 minut, RD Riko Ribnica 2 minuti;
Rdeč karton: -.

Izjave po tekmi:
»Glede na to, da smo celo tekmo lovili zaostanek, smo veseli te točke. Na koncu je bila nekako pravična delitev točk. Vesel sem, da so nekateri drugi mlajši igralci dobro odigrali in dokazali, da se znajo dobro boriti za barve kluba,« je dejal kapetan Novomeščanov, David Didovič.
»Mislim, da smo bili mi bližje zmagi. Nimam česa zamerit igralcem, borili smo se, se pa resnično pozna, da smo mlada ekipa, saj je v naših vrstah kar nekaj novih obrazov. Krka je ekipa, ki deluje kompaktno, saj fantje skupaj igrajo že zadnja štiri leta, kar se pozna tudi v njihovi igri. Čestital bi domačinom na pošteni igri, mislim, da je bila tekma tista prava, prvenstvena, z veliko dobrimi akcijami. Torej tekma, ki jo v današnjem svetu nudi sodoben rokomet. Vesel sem, da se je v Novo mesto po nekaj letih vrnila tudi publika in lepo je bilo videti spet skoraj polno dvorano Marof,« je povedal trener Riko Ribnice, Siniša Markota.
»Tekma je bila napeta od začetka do konca. Glede na to, da nas je kar nekaj novih v ekipi, se moramo še ujeti, predvsem v napadu. Na koncu pa nam je zmanjkalo malo izkušenj,«je na koncu dodal še Miha Tomšič.

Foto: Danilo Kesić

More in Članska ekipa (201 of 409 articles)