Zgodovinsko: Ribničani 2. !!!
RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 26:23

10. krog končnice za prvaka Lige NLB,

Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 25.5.2018, ob 19. uri, gledalcev 600:

RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 2013 26:23 (11:12).

RD Riko Ribnica: Horvat 2, Fink, Vujačić 1, Knavs 6, Skušek 6 (5), Koprivc 2, Nosan B. 2, Klarič, Kovačič 4, Kljun, Nosan M., Batinič, Perovšek (8 obramb), Setnikar 3, Košmrlj;
RD Koper 2013: Magdalenič, Dolenc, Grzentič 6, Breznikar, Vlah 3, Krečič 6 (1), Matijaševič 1, Postogna (6 obramb), Moljk, Smolnik 1, Sokolič 2, Guček, Marić, Sever, Planinv 1, Bratkovič 3 (1).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (5),  RD Koper 2013 2 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute,  RD Koper 2013 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

Ribniški rokometaši so bili pred zadnjim krogom končnice za prvaka na pragu zgodovinskega drugega mesta v državnem rokometnem prvenstvu. Po odigranih 9 krogih končnice so imeli usodo v svojih rokah, saj bi jih edini tekmec za drugo mesto, velenjsko Gorenje, lahko prehitel le boljšem točkovnem izkupičku v Celju, kot bi ga Ribničani dosegli proti Kopru v domači dvorani.
Ribničani so v tekmo vstopili odločno in si že do 13.minute priigrale 3 gole naskoka (6:3). Žal pa se jim je v nadaljevanju prvega polčasa rahlo ustavilo in gostje so do 23. minute izenačili na 8:8, do odmora pa neto celo prevzeli pobudi in bili ves čas v rahli rezultatski prednosti. Prvi del se je končal z rezultatom 11:12.
Tekmo v drugem polčasu so Ribničani začeli v krču, kar so Koprčani znali izkoristiti in v 34. minuti so prišli do občutljivejšega vodstva 12:15. Minuta odmora, ki jo je domači strateg Siniša Markota vzel ob zaostanku 3 golov, je očitno njegove varovance prebudila in ti so v pičlih 4 minutah prišli do ponovnega vodstva s 16:15. Koprčani pa se nikakor niso imeli namena vdati in so še naprej igrali, kot da oni igrajo za drugo mesto. Kmalu so zopet prešli v vodstvo in ga držali vse do 46. minute in izida 19:20. V zadnji četrtini tekme je Ribničanom le uspelo streti zasedbo Veselina Vujovića in priti do zmage, ki jim je prinesla zgodovinski uspeh, katerega so si ga pred začetkom sezone upali sanjati le največji optimisti.
Po pisku sirene se je v nabito polni ribniški dvorani začelo slavje, kakršnega smo bili priča le še po uvrstitvi v skupinski del pokala EHF pred letom in pol.

ČESTITKE CELOTNI EKIPI !!!

Jošt Perovšek, kapetan moštva RD Riko Ribnica:

“Končno je ta težka sezona za nami. Uspelo nam je uresničiti naš skriti cilj pred sezono, to je osvojitev drugega mesta. Ta ekipa je pokazala, da ima srce, da ima karakter in da lahko doseže marsikaj. Rad bi se zahvalil našim zvestim navijačem, ki so nas spodbujali celo sezono, tako doma kot na gostovanjih. Potrudili se bomo, da bomo drugo leto še močnejši in da bomo s še boljšimi igrami še bolj polnili ribniško dvorano.”

More in Članska ekipa (205 of 409 articles)