RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:24 (10:10)

Liga NLB, končnica za prvaka, 3. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 24.3.2018, ob 20:15, sodnika Sok David, Lah Bojan, gledalcev 550:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:24 (10:10).

RD Riko Ribnica: Klarič (12 obramb), Perovšek; Horvat 2, Fink 1, Vujačić 2, Knavs 7 (1), Heningman N. 2, Skušek, Koprivc 1, Pahulje, Nosan B. 3, Kovačič 4, Kljun, Nosan M., Setnikar 2 (1), Košmrlj;
RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak (12 obramb), Panjtar ; Vujović 1, Jurečič, Malus 4, Razgor 3, Suholežnik 3, Marguč 4/3, Grošelj, Žabič, Slišković 1, Anić 2, Dujshebaev, Mačkovšek 1, Mlakar 4.

Izključitve: RD Riko Ribnica 6 minut, RK Celje Pivovarna Laško 6 minut;
Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2/4, RK Celje Pivovarna Laško 3/4;

Rdeči kartoni: -.

Vseh 60 minut se je na igrišču bil težek boj za vsako žogo in vsak centimeter igrišča. Domači rokometaši se renomiranih gostov niso ustrašili. Predvsem v prvem polčasu so večino časa prebili v vodstvu, ko je razlika nekajkrat narasla na 3 gole. Ob koncu je Celjanom le uspelo vsiliti svojo igro ter izid do odmora izenačiti.
Nadaljevanje je bilo podobno, le da so bili tokrat v rahli rezultatski prednosti gostje, Ribničani pa so jim ves čas dihali za ovratnik in aktualnim državnim prvakom niso dovolili, da se odlepijo. Ob izidu 24:24, ki je bil sicer dosežen že v 54. minuti, so v zadnji minuti najprej poskušali priti do zmage Celjani, ki pa so približno 30 sekund pred koncem svoj napad zapravili. Po minuti odmora domačega stratega so do druge točke poskusili priti tudi Ribničani, vendar se je Celjanom uspelo obraniti. Glede na prikazano na igrišču  je delitev točk ob koncu verjetno tudi najbolj poštena.

Blaž Nosan je po tekmo zadovoljen dejal: “Najprej bi čestital fantom za to pomembno točko. Mi smo v tekmo šli sproščeno, saj nismo imeli kaj izgubiti. Na koncu se nam je vse poklopilo in mislim, da je točka zaslužena.”

Fotografije: Slavko Kolar

More in Članska ekipa (212 of 409 articles)