RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 37:28 (16:13)

Po izpadu iz Pokala EHF nas čaka mirnejše nadaljevanje sezone, ki pa bo v luči boja za vrh prvenstvene lestvice po prvem delu prvenstva, še kako zanimiva. V pravkar odigranem krogu smo gostili ekipo iz dolenjske prestolnice, ki nam je na svojem igrišču prizadejala boleč poraz.

Liga NLB, 12. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 2.12.2017, ob 19. uri, Ivančič Dejan, Ivančič Igor, gledalcev 350:

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA NOVO MESTO 37:28 (16:13).

RD Riko Ribnica: Klarič (9 obramb), Perovšek, Horvat 5, Fink 2, Vujačić 6, Knavs 4, Skušek 3 (1), Koprivc 3, Pahulje 1, B. Nosan 4, Kovačič 1, M. Nosan, Batinič, Setnikar 8, Košmrlj;
MRK Krka: Tomič (1 obramba), Brajer (5 obramb), L. Rašo 6, Didovič 3, Okleščen 2, Bevec 1, Pršina 1, Irman 1, Jakše 7, Klemenčič, Udovč, D. Rašo, Papež 5 (4), Matko 1, Ban 1, Klobčar.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), MRK Krka 5 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4, MRK Krka 4 minute.
Rdeči kartoni: -.

Tekma se je začela z presenečenjem za prisotne, saj sta za klopjo v trenirkah obsedela poškodovana Nik Henigman in Jure Kljun.
Kljub strahu, da bomo brez reprezentanta in najboljšega strelca dosedanjega dela sezone morda težko držali korak s Krkaši, ki so naše fante v tej sezoni enkrat že premagali, so uvodne minute pokazale, da je strah odveč. Z goli mladega Horvata in kapetana Blaža Nosana so Ribničani v 12. minuti že vodili z 9:5. Ko sta svoje dodala še levoroka Setnikar in Skušek, se je razlika v 28. minuti ob izidu 16:11 povzpela na lepih 5 golov. Z dvema goloma se Novomeščani razliko pred odmorom le malo omili (16:13).
Prvih 5 minut nadaljevanja so gostje še nekako držali korak z domačini (35. minuta, 18:16), nato pa sta se razigrala še Knavs in Vujačić in razlika je do 42. minuta poskočila na plus 7 (25:18). S serijo 4 zaporednih golov Setnikarja so Ribničani že pobegnili na neulovljivih 9 golov razlike (50. minuta, 31:22). Zmagovalec je bil torej znan precej pred zadnjim žvižgom sodnikov. V predzadnji minuti so Ribničani z golom Nosana pobegnili celo na +10, nakar je za končni izid 37:28 zadel Rašo.

Izjava kapetana ekipa Blaža Nosana takoj po tekmi:
“Pričakovali smo težko tekmo. Tudi zato, ker smo nastopili brez dveh poškodovanih igralcev: Nika Henigmana in Jureta Kljuna. Ampak, hvala bogu, se je odprlo ostalim igralcem in menim, da smo zasluženo zmagali.”

David Kovačič je dodal: ” Kljub utrujenosti z evropskih tekem in ob odsotnosti Nika Henigmana smo se uspeli nekako sestaviti in posledično je vsak posameznik vedel, da bo moral dati vse od sebe. Igra nam je danes stekla, solidno smo odprli prvi polčas, v drugem pa stisnili v obrambi. Uspeli smo dobro zaustavit tudi Krkina igralca Okleščna in Papeža, k zmagi pa sta v veliki meri pripomogla tudi naša dva vratarja«.