RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 30:31 (16:14)

V 8 krogu Lige NLB je bil na sporedu dolenjski derbi in hkrati derbi kroga med ekipama, ki zadnja leta bijeta oster boj za primat na Dolenjskem. Kljub temu, da so Ribničani zadnja leta uspešnejši, je bila Dvorana OŠ Trebnje ena tistih dvoran, iz katerih so se naši rokometaši bolj poredko vračali zadovoljni. V zadnjih 5 letih so se kar tri tekme končale z golom razlike v korist domačinov, tokrat pa so z golom razlike tekmo dobili Ribničani in se ob porazi Krke v Dobovi vsaj do tekme v Kopru povzpeli na vrh prvenstvene lestvice.

Liga NLB, 8. krog,
Trebnje, dvorana Osnovne šole, petek, 3.11.2017, ob 19. uri, sodnika Miran Teršek, Aljoša Žibert. gledalcev 400:

RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 30:31 (16:14).

RK Trimo Trebnje: Cvetko 3, Djurdjević 3, Florjančič 1, Horžen 8, Skol 3 (1), Kotar Matic 6 (3), Sikošek-Pelko, Kotar Miha, Kotar Marko, Udovič 1, Sašek 2, Pernovšek, Mlakar, Brana, Rozman 3, Urbič;

RD Riko Ribnica: Horvat, Fink, Vujačić 3, Knavs 4, Henigman 8, Skušek 2, Koprivc 2, Pahulje 1, Nosan B. 3, Klarič, Kovačič 5, Nosan M., Batinič, Perovšek, Setnikar 3, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 4(5), RD Riko Ribnica 1(3);
Izključitve: RK Trimo Trebnje 8 minut, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Potek tekme je dolgo nakazoval, da gostom, kot že toliko krat doslej, ne bo uspelo.
Domačini so že v prvi minuti zadeli dva krat ter že v 6. minuti vodili za 3 (5:2). Pa vendar so ribniški rokometaši v nadaljevanju strnili vrste in v 9. minuti izenačili na 5:5. Do 24. minute in izida 13:12 so bili ves čas v rahli rezultatski prednosti Trebanjci. Ribničani so s 14:13 prvič povedli v 25. minuti, vendar so rokometaši domačega trenerja Romana Šavriča do konca polčasa zadeli še trikrat in ponovno pobegnili na dva gola razlike (16:14).
V nadaljevanju je gostujočim rokometašem kazalo vse slabše in slabše, saj so v 41. minuti zaostajali že za nevarne 4 gole (22:18). Po minuti odmora gostujočega stratega Siniše Markota so Ribničani stopili na plin in predvsem na krilih najboljšega posameznika tekme Nika Henigmana začeli zmanjševati zaostanek. Ta se je v naslednjih 4 minutah stopil le na gol (23:22). V zadnjih 10 minut tekme sta ekipi vstopili poravnani (26:26). Izkušnje in fizična moč, ki sta bila tokrat na strani Ribničanov, je končno prišla do izraza v samem zaključku tekme, ko so gostje prevzeli pobudo in do 57. minute naredili razliko 2 golov (29:31). Vztrajni Trebanjci so sicer poskušali rešiti, kar se rešiti da, vendar jim ni uspelo.

“Odigrali smo zelo kakovostno tekmo, igralci so se držali navodil, na koncu pa smo imeli precej smole in mislim, da bi si zaslužili vsaj neodločen izid. Zgrešili smo čisti strel za izenačenje, a tak je šport in fantom lahko za odnos le čestitam. Če bi tako igrali na prejšnjih tekmah, bi bilo tudi stanje na lestvici drugačno, a za nazaj ne moremo popraviti ničesar, lahko le delamo za naprej. S takim pristopom bomo še zelo nevarni, upam pa, da se tudi čim prej sestavimo in zaigramo v popolni postavi,” je po tekmi povedal Roman Šavrič, trener domačih.
Siniša Markota, trener Ribničanov pa je dodal: “Pričakoval sem tako težko tekmo, čeprav sem pričakoval, da bo tekla drugače, kot je. Trimo Trebnje je ekipa, ki v Ligi NLB prejema najmanj golov, na drugem mestu pa smo mi, zato sem mislil, da bo dvoboj bolj čvrst z manjšim številom zadetkov, a se je odvilo povsem obratno. Obramba obeh ekip ni bila na ravni prejšnjih tekem, je pa bilo srečanje, ki smo ga zasluženo dobili, zelo zanimivo za občinstvo.”

More in Članska ekipa (232 of 409 articles)