RD RIKO RIBNICA – RD HERZ ŠMARTNO 28:24 (13:11)

Zmaga proti ekipi iz Šmartnega pri Litiji je bila za potrditev visoke razvrstitve in ohranitev upanja na končnico za prvaka pričakovana, vendar bila dosežena na bistveno težji način od pričakovanega.

Liga NLB, 6. krog,

Dvorana ŠC Ribnica, sobota, 21.10.2017, ob 19. uri, sodnika Ozren Backovič, Mirko Palačkovič, gledalcev 300:

RD RIKO RIBNICA – RD HERZ ŠMARTNO 28:24 (13:11).

RD Riko Ribnica: Ilc, Hrovat, Vujačić 1, Knavs 4 (2), Henigman 6, Skušek, Koprivc 5, Pahulje, Nosan 2, Kovačič 4, Kljun 1, Batinič, Perovšek (14 obramb), Setnikar 3, Košmrlj 2;
RD Herz Šmartno: Sadar M., Strmljan 3, Ribarič 5 (2), Kunst 7, Cirar 1, Justin, Bahovec 1, Muratovič (1o obramb), Sadar A. 2, Bučar, Jerina, Močnik 1, Žurga 1, Kukovica, Dobovičnik 3 (1), Ostrež.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (3), RD Herz Šmartno 3 (6);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RD Herz Šmartno 8 minut;
Rdeč kartoni: -.

Domači rokometaši so po zmagi v Kopru polni samozavesti krenili v tekmo in že po 10 minutah, v katerih je Nik Henigman zadel štirikrat, je kazalo, da so gostje na kolenih. Pri izidu 5:1 je gostujoči trener Sašo Barle že posegel po prvi minuti odmora. Nato so sicer gostje zadeli, a so Ribničani še z dvema goloma ušli na 5 golov razlike (7:2, 13. min.). Z delnim izidom 3:0 so se gostje uspeli približati, vendar so domači fantje do 21. minuta ponovno pobegnili na +5 (11:6). Do 26. minute so Ribničani še držali razliko 5 golov, nakar je gostom pred odmorom zopet uspelo zabiti 3 krat zapored in znižati zaostanek na -2 (13:11).
Nadaljevanje ni prineslo pričakovane igre domačih rokometašev, s katero bi novince v NLB Ligi odpihnili z igrišča. Še več, gostje so ves čas pretili. Ves drugi polčas si zasedba Siniše Markota ni uspela priigrati višje razlike od 4 golov, gostom pa tudi ni uspelo priti bližje od dveh golov zaostanka.

Zmaga sicer v nobenem trenutku ni bila vprašljiva, vendar to zagotovo ni igra s katero bi ponovili lanskoletne uspehe tako doma kot v Evropi, kar v svoji izjavi ugotavlja tudi pomočnik trenerja Damjan Škaper: “Mlada ekipa iz Šmartnega se je pokazala kot zelo dobra in uigrana ekipa. Pristop naše ekipe k tekmi ni bil čisto pravi. Sicer smo celo tekmo držali kontrolo nad potekom same tekme in rezultatom, vendar z igro svojih fantov ne morem biti čisto zadovoljen”.

More in Članska ekipa (233 of 409 articles)