Mitja Nosan se vrača v Ribnico

Našim zvestim navijačem sporočamo veselo novico, da bo naslednji dve sezoni ponovno nosil članski dres Ribničan Mitja Nosan, letnik 1990, član ene najboljših ribniških generacij do sedaj, ki je rosno mlad, leta 2009, prestopil v ekipo Gorenja iz Velenja. V vmesnem času je Mitja še dvakrat za krajši čas zaigral za ribniško ekipo kot posojen igralec, prvič v spomladanskem delu sezone 2011/12 in drugič prav tako spomladi leta 2013.

Društvo je že konec meseca februarja dobilo informacijo, da se bo Mitja po koncu te sezone razšel z velenjskim klubom. Ker se društvo trudi ohraniti čim številčnejše jedro domačih igralcev, je hitro prišlo do vzajemne želje po vrnitvi Mitje v Ribnico. Ta je bila še toliko izrazitejša, ker je v tem času tudi naš novo pečeni reprezentant Jan Grebenc, letnik 1992, izrazil željo, da pogodbo predčasno prekine in nadaljuje svojo športno pot v večjem in močnejšem klubu. Društvo je njegovi želji ugodilo, s tem pa se je sprostilo igralsko mesto za Mitjo, kar je bil eden od pogojev za njegov povratek v Ribnico. Zgolj naključje je, da Jan odhaja v Gorenje, od koder se Mitja vrača.

Opozorili bi radi, da v medijih kroži napačna informacija, da sta prestopa povezana. Mitja Nosan prihaja iz Velenja kot prost igralec, brez odškodnine. Nasprotno pa Jan odhaja v Velenje ob plačilu odškodnine Ribnici, ki je po oceni vodstva društva primerna glede na njegov status reprezentanta.

Sporočamo tudi, da je zvestobo društvo za nadaljnji dve sezoni obljubil naš levoroki igralec Rok Setnikar, letnik 1991, ki je sicer na polovici sezone zamenjal poškodovanega Slavka Eraka. V spomladanskem delu sezone je pokazal svoje kvalitete in z dobrimi igrami zadovoljil tako trenerja kot vodstvo društva.

V članski ekipi se obeta še nekaj sprememb, o katerih bomo poročali, ko bo znanega kaj več.