RD RIKO RIBNICA – GOG GUDME 31:36 (14:17)

Pred našimi rokometaši, ki so se v letošnji sezoni skupinskega dela pokala EHF prikazali v dobri luči, vendar ostali brez točk, je bila še zadnja priložnost za osvojitev le-teh. Potem ko so si Francozi z zmago nad Berlinčani zagotovili napredovanje v izločilne boje, Dancem nedeljska tekma proti Ribničanom ni pomenila nič več in tu je četa Roberta Beguša videla svojo priložnost. Žal pa Skandinavci niso bili enakega mnenja in so z borbeno ter zavzeto igro prišli do zanesljive zmage.

6. krog skupinskega dela pokala EHF,
dvorana ŠC Ribnica, nedelja, 2.4.2017 ob 17. uri, sodnika: Matan Lindenbaum, Dor Laron (oba Izrael), gledalcev 600:

RD RIKO RIBNICA – GOG GUDME (Danska) 31:36 (14:17).

RD Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Fink 3, Grebenc J. 8, Knavs 1, Henigman 7, Skušek 2, Pucelj, Pahulje, Nosan 3, Kovačič 2, Kljun 1, Setnikar 2, Kulenović 2, Košmrlj, Grebenc M..
GOG Gudme: Möller T. 10, Johannessen 5, Holst Jensen 5, Vest Kirkelokke 1, Jakobsen 4, Lindenchrone Andersen 3, Møller L. 4, Lonberg 3, Strandgaard Petersen 2, Laen, Mosel, Christensen, Kronborg 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), GOG Gudme 4 (4).
Izključitve: RD Riko Ribnica 14 minut, GOG Gudme 8 minut.
Rdeči karton: Jakobsen Henrik (31. min., 3 x 2 min.).

Ribniški rokometaši so pred slabo napolnjeno dvorano odigrali še zadnjo letošnjo tekmo v pokalu EHF.
Ribničani so, kot večino evropskih tekem do sedaj, slabo odprli tekmo in si že do 13. minute priigrali zaostanek 5 golov (4:9). Nadaljevanje je bilo bistveno boljše, saj so do 22. minute zaostanek zmanjšali na 2 gola (10:12). Bližje v prvem delu žal ni šlo in na odmor sta ekipi odšli ob izidu 14:17.
Drugi del se je začel podobno kot prvi. Danci so v prvih sedmih minutah nadaljevanja razliko povečali še za 4 gole in ušli na 16:23. Ob podpori glasne publike so Ribničani ponovno poskusili narediti preobrat, kar jim je v večji meri skoraj uspelo, saj so se v naslednjih 10 minutah gostom približali na vsega dva gola zaostanka (35:25). Žal pa jim je v odločilnih trenutkih popustila zbranost, do izraza je prišla tudi neizkušenost in Dancem je uspelo ohraniti prednost ter tekmo pripeljati do zanesljive zmage.

In še stavek, ki smo ga zasledili na spletnem portalu Siol.net:
“Rezultat ni popolnoma vse.
Ne glede na razplet in šestkratno ničlo v skupinskem delu pokala EHF si Ribnica zasluži pohvale, saj je bila presežek že izločitev romunskega Temišvarja, bistveno premožnejše ekipe. Tretja ekipa lanskega prvenstva je pokazala dovolj poguma za vstop na evropski oder.”

Več fotografij si lahko ogledati na FB profilu RD Riko Ribnice: Foto album RD Riko Ribnica – GOG Gudme.

More in Članska ekipa (262 of 409 articles)