RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 23:25 (13:14)

Po končani evropski avanturi v skupinskem delu pokala EHF, v katerem so Ribničani ostali brez točk, pa vendar pustili soliden vtis in nabrali ogromno izkušenj, je na sporedu še sedem tekem končnice za prvaka lige NLB. Prva je bila v petek na Gorenjskem, kjer so se Ribničani poskušali Škofjeločanom oddolžiti za poraz ob koncu rednega dela prvenstva, kar jim je na koncu tudi uspelo.

4. krog končnice za prvaka lige NLB,
Škofja Loka, športna dvorana Poden, petek, 7.4.2017, ob 20. uri, sodnika Štrigl Miran, Knez Matija:

RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 23:25 (13:14).

RD Urbanspace Loka: Juričan, Panjtar (8 obramb), M. Vrbinc 5, Šibanc, Gartner 2, M. Jesenko 1, Kavčič 4, Štremfelj, Juričan, Cingesar 3, Bradeško 2, Damjan, Pipp, Bergant, A. Jesenko 3, Plestenjak, Maček, Jamnik 3.
RD Riko Ribnica: Klarič (3 obrambe), Perovšek (6 obramb), Horvat, Fink 3, Grebenc 1, Knavs 1, Henigman 7, Skušek, Pucelj 1, Pahulje, Nosan 4, Kovačič 1, Kljun, Setnikar, Kulenović 7, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka 3 (1), RD Riko Ribnica 2 (1).
Izključitve: RD Urbanscape Loka 10 minut, RD Riko Ribnica 10 minut.
Rdeči kartoni: -.

To je bila ena od najbolj izenačenih tekem v zadnjem času, saj si nobena ekipa do 58. minute ni uspela priigrati večje prednosti od 2 golov. Izid je bil skozi celotno tekmo kar 13 krat izenačen.
Do 5. minute so bili v prednosti (3:2) domači rokometaši. V osmi minuti so Ribničani z golom Nosana prvič povedli s 4:3 in rahlo prednost obdržali vse do konca tekme. Na odmor so igralci odšli ob vodstvu gostov 13:14.
Drugi polčas so odprli Ribničani z golom in vodstvom 15:13. Ločani niso popuščali in držali stik vse do 50. minute in izida 21:21. Nato pa je zasedbi Roberta Beguša le uspel delni izid 4:1, s katerim so si v 58. minuti s sedmim golom Henigmana zagotovili prvo prednost 3 golov ter s tem tudi zmago.

S to zmago so se Ribničani ponovno izenačili s Koprom na 3. mestu prvenstvene lestvice, katera se bosta v neposrednemu dvoboju v naslednjem krogu čez 14 dni v Ribnica spopadla za nov par točk in čim boljši izhodišče pred nadaljevanjem končnice. Vmes bo v Mariboru zaključni turnir najboljše četverice v tekmovanju za pokal Slovenije, kjer bodo poleg Ribničanov sodelovali še rokometaši iz Maribora, Velenja in Celja.