RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 29:25 (16:13)

Ribniški rokometaši so si z 2. mestom v rednem delu Lige NLB priigrali uvrstitev v končnico za prvaka, katero bodo začeli z zaostankom 2 točk za vodečimi ekipami Celja, Gorenja in Kopra. Že v prvem krogu so gostovali pri enem od favoritov, kjer so poskušali presenetiti in izničiti začetni točkovni zaostanek, vendar jim žal kljub dobri predstavi, ni uspelo.

Velenje, Rdeča dvorana, nedelja, 19.3.2017, ob 19. uri, sodnika Majer (Trebnje) in Žibret (Trbovlje), gledalcev 500:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 29:25 (16:13).

RK Gorenje Velenje: Ferlin (2 obrambi), Zaponšek (9 obramb), Cehte 1, Medved 2, Haseljić, Ovniček 4, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović, Potočnik 5, Golčar 4, Kleč 1, Gams 1, Nosan, Brumen 9 (6).
RD Riko Ribnica: Klarič (4 obrambe), Perovšek (1 obramba), Horvat, Fink 1, Grebenc 2, Knavs, Henigman 3, Skušek 4 (3), Pucelj 2, Pahulje, Nosan 3 (1), Kovačič 4, Kljun 1, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 6 (6), RD Riko Ribnica 4 (4).
Izključitve: RK Gorenje Velenje 10, RD Riko Ribnica 10 minut.
Rdeči kartoni: -.

Kljub na momente dobri igri, so neizsiljene in nepotrebne tehnične napake krive, da Ribničani ob koncu niso bili v igri vsaj za točko.