RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 37:29 (17:14)

Ribniška ekipa se je pred zadnjim domačim nastopom na evropskem parketu pomerila še s sosedi iz Novega mesta, ki so si za las uspeli priigrati uvrstitev v končnico za prvaka. Kljub temu, da so Ribničani zmagali na obeh tekmah rednega dela slovenskega prvenstva, tokratna zmaga ni bila samoumevna. Zasedba Roberta Beguša je namreč v zadnjih 11 tekmah zmagal le enkrat in čas je že bil, da se ta trend konča. Krka je nasprotnik, ki je bila v tem trenutku najbolj primeren za obrat krivulje zmag navzgor.

Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, četrtek, 30.3.2017, ob 19. uri:

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA NOVO MESTO 37:29 (17:14).

RD Riko Ribnica: Horvat 1, Fink 5, Grebenc M., Grebenc J. 6, Knaus 1, Henigman 5, Skušek 2, Pahulje, Nosan 7, Klarič, Kovačič 1, Kljun 1, Perovšek, Setnikar 3, Kulenovič 5, Košmrlj.
MRK Krka : Nunčič, Rašo L. 5, Jurečič 6, Lavrič 5, Didovič 1, Okleščen 4,Pršina 1, Tomić,Irman 1, Jakše 3, Rašo D., Brajer, Bezgovšek 1, Matko, Klobčar 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica; MRK Krka;
Izključitve: RD Riko Ribnica; MRK Krka;
Rdeči kartoni: -.

Čeprav ribniški rokometaši – še vedno brez Patrika Lebana – niso prikazali blesteče predstave, je ta zadostovala za nov par prvenstvenih točk.
Prvi so povedli gostje, nato pa so bili večino časa v vodstvu domači rokometaši. Prvič so Ribničani povedli za dva pri izidu 8:6, vendar so Novomeščani s tremi zaporednimi goli ponovno obrnili izid v svojo korist. Ob kocu polčasa pa so domači rokometaši le pokazali več ter povedli s 17:14.
Po odmoru pa so Ribničani le strnili vrste, kmalu povedli z dvomestno številko ter prednost tudi z udeležbo mlajših igralcev zadržali do konca in zanesljivo zmagali.

More in Članska ekipa (263 of 409 articles)