Novoletni rokometni turnir XIII. NRT-2016 v Beogradu

Kot že nekaj zadnjih let, smo se tudi zadnje dni leta 2016 s tremi mladimi ekipami udeležili tradicionalnega Novoletnega rokometnega turnirja XIII. NRT 2016 v Beogradu.

Dogodka se je udeležilo 36 mladih rokometašev letnikov 2000, 2002 in 2004, ki so vsak v svoji kategoriji uspešno zastopali barve ribniškega društva.
Na pot smo se odpravili v nedeljo, 25.12.2016 ob 22. uri s parkirišča ŠC Ribnica. Na kratko smo se ustavili na počivališču v Brežicah in na slovensko-hrvaški mejni prehod prispeli točno ob polnoči. Mejne formalnosti so potekale dokaj tekoče in za avtobus tudi dokaj hitro. Ob pol enih smo nadaljevali pot proti Srbiji. Tudi pot skozi sosednjo Hrvaško je potekala tekoče in v lepi jasni noči smo jo z enim postankom prevozili v dobrih štirih urah. Po prestopu srbske meje smo si privoščili še en postanek, nato pa v hotel Park prispeli okrog pol osme ure zjutraj. Fante in spremstvo smo hitro namestili po sobah, nakar je sledil počitek do kosila. Po kosilu je sledil obisk muzeja Jugoslovanskega letalstva na beograjskem letališču Surčin. Sledil je povratek v hotel, večerja in počitek pred prvim tekmovalnim dnem.

Prvi tekmovalni dan so vse tri ekipe nastopile že takoj zjutraj. Istočasno, ob 9:00, so s tekmovanjem začeli tako kadeti (letnik 2000 in mlajši), kakor starejši dečki (2002 in mlajši). Kadeti so takoj nastopili proti najtežjemu nasprotniku (RK Crvena zvezda) in žal izgubili z 18:14 in s tem že zapravili možnost za najvišja mesta ob koncu turnirja. Starejši dečki so nalogo opravili bolje in zmagali ekipo Maksimir pastela 2 z izidom 13:8. Tudi mlajši dečki (letnik 2004 in mlajši) so v svoji prvi tekmi premagali vrstnike iz Italije (Pallamano Trieste) z izidom 23:16. V naslednji tekmi so imeli starejši dečki za nasprotnika zelo močni RK Studentski grad (državni prvak Srbije), ki je bil za naše fante premočan. S porazom 11:16 so si tudi starejši dečki priprli vrata za najvišja mesta na turnirju. Kadeti so v svoji drugi tekmi premočno premagali vrstnike iz Makedonije (RK Prespa Resen) z izidom 29:7 ter zasedli 2. mesto v skupini, kar je pomenilo nadaljevanje tekmovanja za uvrstitev med 7. in 12. mestom. Najbolje je prvi dan uspel mlajšim dečkom, ki so se z zmago nad mladimi rokometaši iz Smedereva (14:5) uvrstili na 1. mesto v skupini ter s tem v borbo za mesta od 1 do 6. Tudi starejši dečki so imeli za nasprotnika vrstnike iz Smedereva. Premagali so jih z izidom 16:13 in zasedli 2. mesto v skupini, kar je pomenilo, da se bodo naslednji dan borili za mesta od 5 do 8.

Drugi tekmovalni dan je bil bistveno manj naporen, saj so se tekme začele pozneje in bilo jih je manj. Kadeti so najprej z izidom 12:11 premagale vrstnike iz Hrvaške (Maksimir Pastela 2) nato pa še povozili kadete RK Beograd z 20:8. Mlajši dečki pa so nadaljevali bistveno slabše, kot so začeli. Najprej so jih premočno nadigrali vrstniki iz Zagreba (Maksimir Pastela 1, 3:18), nato pa so izgubili še z mlajšimi dečki RK Sinđelić iz Beograda z izidom 11:12. Starejši dečki so zaradi sistema tekmovanja ta dan ostali brez tekem na turnirju. So se pa odzvali povabilu RK Crvene zvezde po igranju prijateljske tekme v dvorani poleg slovite Marakane. V tekmi, ki je bila odigrana v večernih urah, so bili naši fantje premočni, saj so Beograjčane nadigrali z izidom 27:19.

V tretjem tekmovalnem dnevu je vsaka ekipa odigrala še po eno tekmo, s katero si je dokončno določila mesto v lestvici po koncu turnirja. Mlajši dečki so se s tretjim porazom proti dečkom iz Celja z izidom 12:20, na koncu uvrstili na 6. mesto. Starejši dečki so zmagali še dečke RK Beograd z izidom 16:11 ter se z bilanco 3 zmag in enega poraza uvrstili na končno 5. mesto. Kadeti pa so v zadnji tekmi premagali Francoze (Valence 2) z izidom 18:15 ter se s 4 zmagami in le enim porazom uvrstili na končno 7. mesto.

Po zadnji tekmi je sledilo tuširanje, izselitev iz hotela, postanek v velikem trgovskem centru zaradi kosila in manjših nakupov ter ob 15:15 odhod proti domu. Tudi pot proti Sloveniji je minila brez vsakih težav in zapletov. Pred športni center, kjer so nas že pričakovali domači, smo prispeli ob 23:20.

Fantje so avtobus zapustili utrujeni, a zadovoljni in nasmejani ter, kar je najvažneje, zdravi in brez omembe vrednih poškodb.

Galerija fotografij na FB profilu društva: Facebook RD Riko Ribnica – Fotografije NRT-2016.

Vsi rezultati:

Kadeti:
RD Riko Ribnica – RK Crvena zvezda (Srb) 14:18,
RD Riko Ribnica – RK Prespa Resen (Mak) 29:7,
RD Riko Ribnica – RK Maksimir Pastela 2 (Hrv) 12:11,
RD Riko Ribnica – RK Beograd 20:8,
RD Riko Ribnica – Valence 2 (Fra) 18:15,
Končna uvrstitev: 7. mesto.

Starejši dečki:
RD Riko Ribnica – RK Maksimir Pastela 2 (Hrv) 13:8,
RD Riko Ribnica – RK Studentski grad (Srb) 11:16,
RD Riko Ribnica – RK Smederevo (Srb) 16:13,
RD Riko Ribnica – RK Beograd (Srb) 16:11.
Končna uvrstitev: 5. mesto.

Mlajši dečki:
RD Riko Ribnica – Pallamano Trieste (Ita) 23:16,
RD Riko Ribnica – RK Smederevo (Srb) 14:5,
RD Riko Ribnica – RK Maksimir Pastela 1 (Hrv) 3:18,
RD Riko Ribnica – Sinđelić (Srb) 11:12,
RD Riko Ribnica – Celje Pivovarna Laško 12:20.
Končna uvrstitev: 6. mesto.

More in Mladi (12 of 29 articles)