RD RIKO RIBNICA – SCM POLITEHNICA T. 30:19 (17:9)

Ribniški rokometaši so spisali zgodovinsko pravljico.

Povratna tekma 3. predkroga pokala EHF,
Dvorana ŠC Ribnica, sobota, 26.11.2016 ob 19. uri, sodnika Frieser, Kavulic (Češka), gledalcev 950:

RD RIKO RIBNICA – SCM POLITEHNICA TIMISOARA (Romunija)  30:19 (17:9).

RD Riko Ribnica: Klarič (3 obrambe), Perovšek (17 obramb), Leban 9, Fink 4, Grebenc 3, Knavs 1, Henigman 7, Skušek, Pucelj, Pahulje, Kovačič 3, Erak 3, Kljun, Kulenović, Košmrlj.
SCM Politehnica Temišvar: Paius, Milošević 2, Simicu, Neamtu 2, Lasica 3, Savić, Stefan, Marjanović 2, Guranescu, Lazarov 4, Daskaloski, Furak, Pejović 1, Fenici 4, Simović, Santeiu 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (1), SCM Politehnica Temišvar 3 (2).
Izključitve: RD Riko Ribnica 18, SCM Politehnica Temišvar 14 minut.
Rdeči karton: Košmrlj (38. 3 x 2 min.).

Čeprav se je pred tekmo zdel zaostanek 5 golov iz prve tekme v Romuniji težko dosegljiv, so fantje s fanatično borbenostjo v obrambi, s fantastičnim Perovškom v vratih, ki je zbral kar 17 obramb, ter učinkovitim Lebanom, Henigmanom in ostalimi soigralci v napadu, zaostanek izničili že v prvih desetih minutah (6:1). V nadaljevanju so Romuni sicer zapretili in razliko zmanjšali na 3 gole, vendar so konec prvega dela domači rokometaši oddelali v slogu prvih minut in že do polčasa goste povsem razbili (17:9).
Tudi nadaljevanje je bilo povsem po željah domače publike. Ribničani so v 40. minuti vodili že za 9 golov in vonj po skupinskem delu pokala EHF se je že razširil po športnem centru. Gostje se niso predajali in uspeli v razliko znižati na 7, vendar so varovanci Roberta Beguša v kritičnih trenutkih odigrali pametno in preudarno in kmalu je bila razlika zopet dvomestna. Gostujočim navijačem in igralcem je postajalo vse bolj jasno, da bodo iz Ribnice odšli poklapani in slabe volje. Ob koncu so v igro vstopili tudi fantje, ki igrajo manj in prav vsak je dodal svoj delež k veličastni zmagi 30:19 in zgodovinski uvrstitvi v skupinski del pokala EHF.

Video: Zadnje minute tekme in slavje po uvrstitvi v skupinski del pokala EHF.

Video: Slavje po tekmi s Politehnico.

Album fotografij na FB strani RD Riko Ribnica.

More in Članska ekipa (286 of 409 articles)