RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 31:26 (15:14)

Prva polovica rednega dela prvenstva v 1. A državni rokometni ligi se je v soboto iztekla. Drugi del se je s prvo tekmo 12. kroga začel prav v Ribnici, ki je gostila tretje uvrščeno ekipo s prvenstvene lestvice. V prvem dolenjskem derbiju jeseni v Novem mestu so zmagali Ribničani, ki so vlogo favorita potrdili tudi v tej tekmi in zasluženo, še drugič v sezoni, premagali Krkaše.

1. A državna rokometna liga, 12. krog,
Dvorana ŠC Ribnica, sreda, 16.11.2016 ob 19. uri, gledalcev 250, sodnika: Matjaž in Marko Pirc (oba Hrpelje):

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA NOVO MESTO 31:26 (15:14).

RD Riko Ribnica: Klarič (6 obramb), Perovšek (6 obramb), Leban 8 (4), Fink 4, Grebenc 3, Knavs 1, Henigman 7, Skušek 3, Pucelj 3, Pahulje, Nosan, Kovačič, Erak, Kljun, Kulenović 2, Košmrlj.
MRK Krka Novo mesto: Brajer, Nunčič, Tomić (11 obramb), L. Rašo 2, Jurečič 5 (1), Lavrič 1, Didovič 3, Okleščen 4 (2), Tomič 1, Pršina, Irman 3, Jakše 3, Udovič, D. Rašo, Bezgovšek, Orlič 4 (1), Adamčič, Klobčar.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (4), MRK Krka 5 (4).
Izključitve: RD Riko Ribnica 12, MRK Krka 12 minut.
Rdeči kartoni : -.

Tekma je bila za ribniške rokometaše pomembna tako iz vidika ohranitve statusa edine neporažene ekipe domačega prvenstva, kot iz vidika dviga forme in samozavesti pred krstno tekmo Ribničanov v pokalu EHF v soboto v Romuniji. Po tekmi smo mnenja, da je naloga iz obeh zornih kotov opravljena uspešno.
Farmacevti, ki si po dveh uvodnih porazih nanizali kar 8 zmag in eden neodločen izid ter edini premagali Koper, so tudi na tekmi v Ribnici pokazali, da so močna ekipa in resen kandidat za osvojitev enega od prvih štirih mest, ki vodijo v končnico. Po uvodnih 5 minutah in vodstvu Ribničanov z 2:0 so pobudo prevzeli gostje in v 11. minuti povedli s 4:5. Kot se je kasneje izkazalo, je bilo te edino vodstvo gostov. Nato so rahlo pobudo zopet prevzeli ribniški rokometaši in do konca prvega polčasa ves čas vodili z največ 3 goli prednosti.
V drugem delu je bila tekma vse do 42. minute in izida 22:21 izenačena. V nadaljnjih 15 minutah pa je Ribničanom uspel delni izid 8:2 in zmagovalec je bil odločen. V zadnjih 3 minutah so z nekaj goli varovanci Mirka Skoka uspeli poraz le nekoliko omiliti.

Domače prvenstvo se za naše rokometaše nadaljuje v sredo, 23.11.2016, ko gostujejo v vedno vroči dvorani v Trebnjem.

V soboto, 19.11.2016, pa zasedbo Roberta Beguša čaka premierni nastop v evropskih pokalih. V Temišvaru (Romunija) jih v 3. predkrogu Pokala EHF gosti domača SCM POLITEHNICA.
Pričakovanja ribniškega trenerja pred tekmama: “Ekipa Politehnike je po načinu igre in kadru precej podobna naši, je pa bolj izkušena. Naša pričakovanja so, da v Romuniji poskušamo doseči rezultat, ki bi nam na povratni tekmi omogočil, da napolnimo ŠCR in da se poskušamo uvrstiti v skupinski del. Zavedamo se, da nas čakata dve izjemno težki tekmi, za večino igralcev in za naš klub bo to prvi nastop v evropskih pokalih in želimo se predstaviti v najboljši luči.”

Foto: Renata Jug

Več fotografij na FB profilu Krke: https://www.facebook.com/mrkkrka/