RK DRAVA PTUJ – RD RIKO RIBNICA 26:34 (13:16)

Naslednji nasprotnik naših rokometašev je bil novinec v prvoligaški druščini, ki je v 2. krogu tudi že dosegel svojo prvo zmago proti letos oslabljenimi Izolani. Ribničani so odpotovali na Štajersko samozavestni in odločni, da nadaljujejo niz zmag in na svoj račun vpišejo naslednjo par točk, kar jim je brez večjih težav tudi uspelo.

1. A državna rokometna liga, 4. krog,
Ptuj, športna dvorana Center, sreda, 28.9.2016, ob 19:30, sodnika Teršek, Miklavčič, gledalcev 150:

RK DRAVA PTUJ – RD RIKO RIBNICA 26:34 (13:16).

Do sredine prvega polčasa sta bili obe ekipi dokaj izenačeni (7:7, 14. minuta), nato pa so Ribničani le uspeli pokazati, zakaj so v vrhu prvenstvene lestvice. V naslednjih sedmih minutah jim je uspel delni izid 6:1 in semafor je v 21. minuti kazal lepih 5 golov prednosti za goste (9:14). Do konca prvega dela igre so Štajerci zopet rahlo dvignili ritem svoje igre in zaostanek skoraj prepolovili (13:16).
V drugem delu smo pričakovali, da bodo Ribničani pritisnili na plin in si hitro zagotovili zmago, a ni bilo tako. Bolje so v drugi del krenili domačini, ki so se v 37. minuti približali na 2 gola zaostanka (16:18). Nato pa se je v nadaljevanju zgodilo to, kar smo pričakovali v začetku. Zasedba Roberta Beguša je zaigrala zavzeteje v obrambi, v napadu pa rešetala domačega vratarja z vseh položajev in po 52. minutah igre so si gostje priigrali nedosegljivih 11 golov razlike (19:30). Ob koncu tekme so zaigrali še igralci z manjšo minutažo, ki pa visoke razlike niso uspeli zadržati.

Najboljši pri domačih so bili: Belič (5), Herman, Jerenec, Jeftić (4).
Od Ribničanov pa so izstopali: Skušek (8), Leban (7), Pucelj in Nosan (4).

V naslednjem, 5. krogu 1. ADRL Ribničani v svoji dvorani gostijo rokometše MRD Dobova.