RD KOPER 2013 – RD RIKO RIBNICA 30:28 (16:17)

Osnovni cilj pred potjo na Primorsko je bil, da ohranimo boljše razmerje v medsebojnih srečanjih v primeru enakega števila točk, kar nam ob pričakovani zmagi v zadnjem krogu prinaša najmanj 4. mesto v končni razvrstitvi državnega prvenstva v 1. rokometni NLB Leasing ligi. Ta cilj je s končnim  izidom tekme tudi dosežen. Ras je, da bi nam zmaga skoraj zagotovo pomenila celo 3. mesto, vendar tudi z doseženim izidom 3. mesto ni izgubljeno, če Koprčani v zadnjem krogu premagajo Mariborčane.

9. krog končnice za prvaka v 1. rokometni NLB Leasing ligi,
Koper, dvorana OŠ Koper, sreda, 25.5.2016, gledalcev 400, sodnika Deržek Dušan, Nahtigal Uroš:

RD KOPER 2013 – RD RIKO RIBNICA 30:28 (16:17).

Najboljši strelci: RD Koper 2013: (Krečič, Gorela in Sokolič po 5); RD Riko Ribnica (Skušek 10, Leban in Nosan po 6).

Koprčani so prvič in zadnjič v prvem polčasu povedli v 4. minuti z 2:1, ves preostali del  do velikega odmora pa so vodili gostje, največ za dva gola.
Tudi drugi polčas se je začel podobno. Domačini so v 34. minuti povedli za gol,  nato pa so pobudo zopet prevzeli ribniški rokometaši in do 42. minute povedli za 2 (19:21). V naslednjih minutah je nekaj strelov uspelo ubraniti domačemu vratarju Juretu Vranu in domačini so v naslednji minuti izenačili. Ko je bil v 43. minuti izključen Gorela za 2+2 minuti in smo pričakovali pobeg Ribničanov na varnejšo razliko, se je zgodilo ravno obratno. V času 4 minutne izključitve Gorele so varovanci Roberta Beguša prejeli kar 3 gole in Koprčani so prvič na tekmi povedli za 3 (46. minuta, 24:21). Ribničanov to ni zmedlo in v naslednjih 4 minutah sta Nosan in Skušek, vsak s po dvema goloma, svojo ekipo ponovno popeljala v vodstvo (51. minuta, 24:25). Ko so v 55. minuti gostje še vedno vodili s 27:28, smo začeli upati tudi na končno zmago, kar pa je žal z dvema zaporednima goloma preprečil Žiga Smolnik in obe točki sta ostali doma.
V boju za končno tretje mesto so tako ostale kar tri ekipe. Glede na to, da zadnjo tekmo igrajo Mariborčani v svoji dvorani, imajo verjetno največ možnosti, da ostanejo na 3. mestu. Glede na dosežene izide v končnici, pa to niti ni tako samoumevno, saj so si z zmago v 9. krogu tudi Koprčani ohranili možnosti za 3. mesto, le da morajo za dosego tega cilja v Mariboru zmagati za več kot 12 golov razlike. Z nižjo zmago, pa bi na 3. mesto potisnili Ribničane. če ti v domači dvorani premagajo rokometaše Loke.

Vse to obeta zelo zanimivo zadnjo tekmo letošnje sezone. Po tekmi bo za zaključek izredno uspešne sezone na voljo točeno pivo in skupni ogled finala lige prvakov v nogometu. 
Naj vas povabimo tudi na zaključni turnir starejših dečkov A, ki se bodo od 10.00 naprej merili s sovrstniki iz Ivančne Gorice, Krškega in Škofje Loke za naslov državnega prvaka.

Vabljeni !!!

More in Članska ekipa (307 of 409 articles)