FINAL-4 ZA STAREJŠE DEČKE B: 4.MESTO

 

Z zadnjo zmago na Ptuju (33:31) so si starejši dečki B (letnik 2001 in mlajši) zagotovili udeležbo na zaključnem turnirju najboljše četverice, ki je bil 23. in 24. maja v Ivančni Gorici. Ta generacija dečkov je trenutno ena najuspešnejših, najštevilčnejših in najobetavnejših, kar jih trenutno premore naše društvo. Fantje so se že leta 2013 uvrstili  na zaključni turnir in osvojili srebrno medaljo, lansko leto se sezono zaključili na 5. mestu, letos pa so ponovno pokazali svoj karakter in v polfinalni skupini zaostali le za sovrstniki iz Celja.

Ekipa starejših dečkov B na finalnem turnirju za državnega prvaka osvojila končno 4. mesto.

Začetek turnirja je nakazoval uspešnejši turnir za naše dečke, saj so v prvi tekmi nadigrali dvakratne državne prvake iz Ivančne Gorice in jim tako zadali prvi poraz v letošnji sezoni.
V drugi tekmi so Celjani stežka opravili z Loko z dvema goloma razlike.
Glede na razplet prvih dveh tekem je bilo jasno, da so naši dečki v primeru zmage na tretji tekmi proti Celjanom, že državni prvaki. Žal pa se ni razpletlo po pričakovanjih, saj so Celjani Ribničane po izenačenem prvem polčasu, do konca tekme povsem nadigrali in zmagali za 9 golov.
V četrti tekmi turnirja so Sviševci premagali Škofjeločane in ostali v igri za naslov prvaka, našim dečkom pa zaradi visokega poraza s Celjem, naslov prvaka ni bil več dosegljiv.
V peti tekmi turnirja so Ribničani igrali proti Loki. Z zmago bi ostali v igri za 2. mesto. Prvih trideset minut tekme smo bili večino časa v vodstvu, zadnjih deset minut pa se je tehtnica prevesila na stran Gorenjcev, ki so zmagali za gol razlike. Še vedno pa bili lahko tretji, če bi Celjani premagali domačine.
V zadnji tekmi pa so Sviševci na krilih glasnih navijačev premagali Celjane in si tako še tretjič v nizu priigrali naslov državnega prvaka.
Našim dečkom lahko čestitamo za zelo uspešno sezono, na uvrstiti na zaključni turnir in na dejstvu, da so edini v letošnji sezono premagali državnega prvaka.
Najboljši strelec turnirja je bil naš Nik Ćirović s 25 goli, v naj sedmerko turnirja pa je bil izbran še Matevž Petek.
Čestitke našim dečkom za izreden rezultat!!!

Rezultati vseh tekem:
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Riko Ribnica 18:19 (6:9),
RD Urbanscape Loka – RK Celje Pivovarna Laško 19:21 (11:11),
RD Riko Ribnica – RK Celje Pivovarna Laško 22:31 (13:16),
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Urbanscape Loka 22:20 (11:10),
RD Urbanscape Loka – RD Riko Ribnica 24:23 (12:13),
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Celje Pivovarna Laško 19:16 (10:10).

Končni vrstni red:
1. RK SVIŠ Ivančna Gorica 4 točke,
2. RK Celje Pivovarna Laško 4 točke,
3. RD Urbanscape Loka 2 točki,
4. RD Riko Ribnica 2 točki.

Najboljši vratar: Denis Struna (RK SVIŠ Ivančna Gorica),
najboljši strelec: Nik Ćirović (RD Riko Ribnica), 25 zadetkov,
najboljši igralec: Matevž Kutnar (RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Postava zaključnega turnirja:
Denis Struna (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Matevž Kutnar, Domen Košir (oba RK SVIŠ Ivančna Gorica), Tim Cokan, Timotej Klinc (oba RK Celje Pivovarna Laško), Feliks Strehar (RD Urbanscape Loka), Matevž Petek (RD Riko Ribnica).

More in Mladi (19 of 29 articles)